Over mij

Hoe Salon Cathy ontstond

Het ondernemers gen zit in mijn familie. Mijn ouders zijn ondernemers, net als mijn voorouders. Het bedrijfsleven is mij met de paplepel ingegoten. Toen ik 2 jaar oud werd, startte mijn moeder haar kapsalon aan huis. Mijn broer, zus en ik wisten niet beter dan dat er klanten zaten te wachten op onze trap naar boven met gekke mutsjes, folies of kleurtjes in hun haren. Gelukkig kwam er al snel groei in de zaak waardoor er een ruimere kapsalon werd aangebouwd en die trap dus niet meer diende als wachtruimte. 

Als kind vond ik het al prachtig om lekker in die kapsalon te tutten, in mijn eentje als niemand er was. Rollenspelen spelen of in die grote modellenboeken bladeren. 

Toen ik 12 jaar oud was mocht ik in de schoolvakanties een centje bijverdienen in de kapsalon. Haar aanvegen, koffie schenken, permanentjes spoelen.. Het was dan ook niet vreemd dat ik op mijn 16e de keuze maakte om de kappersopleiding te gaan volgen. Wel koos ik er bewust voor om op andere plekjes stage te lopen. Ik heb het vak in die zin niet van mijn moeder geleerd. Drie jaar lang werkte en leerde ik voor het kappersvak en thuis was er de ruimte om uren te oefenen. Op oefenhoofden van school en alle vrienden en familieleden waren ook aan de beurt. Dat hoefde niet eens, dat deed ik gewoon. Als kind was ik altijd al veel bezig met tekenen, knutselen en schilderen. Nu ontdekte ik dat ik die ontspanning vond in kunstwerken maken met haren. 

Na het behalen van mijn diploma heb ik werkervaring opgedaan in diverse kapsalons en behaalde ik tijdens avondopleidingen mijn visagie diploma en een pedagogische aantekening. Stil zitten kwam in mijn woordenboek niet voor. 

In 2016 kwam ik in loondienst bij mijn moeder nadat ik bij mijn toen huidige werkplek niet lekker in mijn vel zat. Dat is achteraf een hele toffe en juiste stap geweest. Er kwam tijd en ruimte vrij voor mij. Na een korte pauze herpakte ik mijzelf en begon ik weer te werken bij mijn moeder in de salon. Van alles wat ik geleerd had haalde ik de leukste onderdelen eruit en zo rolde ik op mijn eigen manier het vak weer in.  Ik begon haar en beauty te combineren en zo ontstond er een compleet aanbod. 

En toen in 2020 begon het te kriebelen.. en werd het tijd om volledig op eigen benen te gaan staan. Ik begon op 27 jarige leeftijd voor mijzelf. In onze (vers verbouwde) jaren 30 woning toverde ik de bijkeuken om tot kapsalon met maar 1 behandel stoel. Een plek waar de klant even tot zichzelf kan komen en zichzelf mag zijn. 

De salon

POP11711-compressed

Wat maakt Salon Cathy tot dat wat het is

Het is kleinschalig opgezet waardoor er juist ruimte vrij komt voor zowel de klant als voor mij, om volledig zichzelf te kunnen zijn. De kappersstoel is tevens een beauty stoel die in de ligstand gezet kan worden en door de mobiele wasbak hoef je je als klant niet te verplaatsen tijdens de behandeling. Alles gebeurd op deze stoel in een fijne gezellige sfeer of juist tijdens een moment van rust.

Je kunt bij mij terecht voor het knippen en kleuren van je haar. Met name ben ik gespecialiseerd in het maken van natuurlijke veganistische kleuringen, balayage en blonde (ash)tinten. Daarnaast kun je tijdens een haarkleur behandeling op hetzelfde afgesproken tijdstip je wenkbrauwen laten verven en modelleren. Mocht je een (feestelijke)gelegenheid hebben dan verzorg ik heel graag je haar én make-up tot in de puntjes.

Als bruidstyliste werk ik op locatie en zorg ik ervoor dat jij straalt op jouw speciale dag en je je geen zorgen hoeft te maken om je haar en make-up.

Tjepkemastraat 22
8441 CE Heerenveen
Let op! Betaald parkeren*

*Vanaf 1 januari 2022 geldt op maandag t/m zaterdag betaald parkeren van 09.00 tot 20.00 uur. Op donderdagen tot 21.00 uur. Buiten deze tijden en op zon- en feestdagen is het parkeren gratis. 

ADRES

Tjepkemastraat 22
8441 CE HEERENVEEN

OPENINGSTIJDEN

open op afspraak

AFSPRAAK MAKEN

bel 0623451142 

KVK

77420942